Monday, December 28, 2009

Compilation of Year 2009

Dalam xsedar dah sampai dah kita ke penhujung 2009. Banyak juga cerita yg boleh dikaitkan untuk tahun nie dengan diri aku. Sekarang nak tunggu sampai 31 Disember je nak tutup buku 2009 untuk buka cerita baru bagi tahun 2010. Aku happy untuk tahun nie bertambah lagi kekawan yang aku kenal dan dalam masa yang sama kekawan yg lama pun dapat dicontact kembali,thanks untuk semua kemudahan yang kita ada nie. Diharap persahabatan nie akan terus berkekalan.

Untuk post kali nie aku xde nak post gambar, tapi ade advance sikit je, maklumlah nak masuk tahun baru nie nak kena ada la perubahan sikit..eceh.. Untuk post kali nie aku post video compilation gambar untuk tahun 2009 dengan lagu guitar instrumental yang aku compose sendiri.Ntah ape je bunyi musicnye.. Xpe composition lagu xde kaitan dengan rule of third macam dalam photography, boleh buat sesuka hati aku ja la....hahahaaah. Aku bukan nye pro musician pun, main hentam cromok je.

Anyway,aku nak wish happy new year untuk semua pengunjung2 blog nie walupun xde seberapa ramai mana sgt pun, tapi semuanya amat2 lah dihargai..Tapi ada kot seorang je yg sgt setia ;) huhu.. Semoga tahun 2010 nie akan memberi kita satu lebaran baru kearah kehidupan yg lebih baik.Aku rasa dah boleh tulis banyak, sebab aku tahu lagi banyak aku tulis lg jadi skema sgt ayat2 nanti.. :)










Thursday, December 24, 2009

The Present for You

I would like to wish all my Christian's blog visitors (i'm not sure if i have the visitor here.. ;)..lol) and friends here Merry Christmas and happy new year. Keep shooting and posting while in holidays :) Cheers


The Christmas Present


Light's Bokeh




Sunday, December 20, 2009

Paddy Field

Erm dah lama dah dok plan nak shoot gambar kat sawah padi nie, tapi asyik tak menyempat je. Seronok jugak sekali-sekali melayan tengok padi yg hijau2 nie, redup je mata memandang. Teringat jugak zaman2 kanak-kanak dulu, sawah padi atau panggilan orang utara "bendang" memang antara tempat permainan aku dulu. Ini antara dua tiga keping gambar yg sempat diambil hari tu :)

Padi Field

Farmer

Coconut Trees

Saturday, December 12, 2009

Friday, December 11, 2009

Colourful

“Colors, like features, follow the changes of the emotions.”

Pablo Picasso quotes (Spanish Artist and Painter. 1881-1973)

Colourful

Wednesday, December 9, 2009

Preserve our nature.

Genus Cordulegaster Spiketail

I hope, we will support and contribute in your own way to help preserve the delicate balance of nature wherever you are.And through it all, we hope that our sons and daughters and the future generations will still be able to see, behold and treasure during their own lifetime the wonders and beauty of God's unique creations.

Genus Cordulegaster Spiketail

Half to Empty

One ought never to turn one's back on a threatened danger and try to run away from it. If you do that, you will double the danger. But if you meet it promptly and without flinching, you will reduce the danger by half. Never run away from anything. Never!
Winston Churchill

Half

Sunday, December 6, 2009

Isolation

The isolation of every human soul and the necessity of self- dependence must give each individual the right to choose his own surroundings. ~
Elizabeth Cady Stanton

Isolation<

Sunday, November 29, 2009

My Home Backyard

Gambar ni diambil ketika balik cuti hari raya haji lepas. Selalu asyik shoot landscape kat merata2 tempat, xde terpikir pulak nak layan landscape kat belakang rumah dan aku rasa macam gambar nie bukan kat belakang rumah aku pulak. Moralnye hargai apa yg ada depan mata kita, sebelum cari apa terselindung sebalik sesuatu. Jom cuti2 Malaysia :)
My Home Backyard

Tuesday, November 24, 2009

Indahnya Cuaca

Subahanallah, cuaca kat Shah Alam sangat ceria hari nie. Dah seminggu lebih rasanye susah nak nampak langit biru dengan cahaya matahari dari pagi... Kepada semua mangsa2 banjir di pantai timur Malaysia didoakan semoga sabar dalam menghadapi keadaan cuaca sekarang..amin

Indahnya Cuaca

Sunday, November 22, 2009

Out of Focus

The picture is from my old archive when I practicing using 50mm lens on my D40 that required me to manually focus the subject. The picture is totally out of focus but i do like it :)

Out of Focus

One reason so few of us achieve what we truly want is that we never direct our focus; we never concentrate our power. Most people dabble their way through life, never deciding to master anything in particular.
(Tony Robbins)

Thursday, November 19, 2009

KTMB Ipoh Railways Station

Designed by British architect A. B. Hubback, the station was completed in 1917 and was a monument to Ipoh’s prosperity and wealth in its infancy years. After you’ve gawked at Railway Station’s fabulous Moorish Indian architecture design, cross over to the small park fronting it.

Time to Depart

Monday, November 16, 2009

Kellies Castle Series

Kellie's Castle (sometimes also called Kellie's Folly) is located near Batu Gajah, and is about 20 minutes' drive from Ipoh, Perak, Malaysia. The unfinished, ruined mansion, was built by a Scottish planter named William Kellie Smith.


Wall Frame

HDR Kellies c_a_b

kellies1bnw


Kellies B&W4

Kellies B&W3

Kellies B&W1

Monday, November 9, 2009

Cabaran Autokhana Nismo Club 2009

Pada hari Ahad 8 November 2009 bertempat di Hentian Rehat & Rawat Shapadu - Lebuhraya Baru Selat Klang Utara telah berlansung cabaran autokhana anjuran Nissan Motoring Club(Nismo Club). Antara acara yg berlansung adalah pertandingan autokhana dan diselangi dengan demo drift pada sebelah petangnye. Acara ni bermula dari pukul 8 pagi sehingga pukul 5 petang.


drift8

drift1

drift5

drift3

drift4

Monday, November 2, 2009

Tag Along with First Love Photography

Tag along with First Love Photography member.. Credit for Ichi and Megat for inviting me to join them, visit their website at fotografikr.com/ Nie adalah antara gambar2 hasil daripada tag along hari tu..

Hikayat Cinta

Tag along with First Love fotographer member..

Tag along with First Love fotographer member..

Tag along with First Love fotographer member..


post wedding 7

post wedding 6

post wedding 5

Belari Riang

Post Wedding , tag along with FLP

Syihin & Syazmin


cubaan ray of light

Sunday, November 1, 2009

KL Bird Park l Outing With Fotografikar Members

Join outing with forum's member from forum.fotografikr.com at KL Bird Park. First time pergi sana. Love all the birds, very photogenic ;) Beberapa gambar untuk dikongsi.

Peacock

KL Bird Park Outing

Think of You

Burung Putih

Red Bird

Bird

Tuesday, October 20, 2009

Sunday, October 11, 2009

Monday, October 5, 2009

Hari Raya n Jalan2 pegi Kenduri

Dah lama x menulis kat blog nie, asyik terkejar2 ngan masa je sekarang nie. Semua still ngan mood raya lagi sekarang nie, open house kat sana sini selagi xhabis Syawal selagi tu la ada. Tak kurang jugak yang dalam mood pengantin baru jugak, taniah kepada semua yang berkenaan :). Hari raya hari tu sempat jugak pergi kenduri satu member nie kat Gemas, boleh tahan jugak jauhnye, maklum le xpernah pun nak explore jalan2 belah sana, silap2 jalan tu jangan cerita le, itu perkara biasa. Sambil2 kenduri tu sempat gak shoot gambar beberapa keping, saja je melayan wedding photo nak mood je katenye :)









© www.nieziam.blogspot.com All images on this site are under the ownership & copyright of MOHAMAD NIZAM KASIM. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the photographer. All Rights Reserved 2009.

Followers