Monday, December 28, 2009

Compilation of Year 2009

Dalam xsedar dah sampai dah kita ke penhujung 2009. Banyak juga cerita yg boleh dikaitkan untuk tahun nie dengan diri aku. Sekarang nak tunggu sampai 31 Disember je nak tutup buku 2009 untuk buka cerita baru bagi tahun 2010. Aku happy untuk tahun nie bertambah lagi kekawan yang aku kenal dan dalam masa yang sama kekawan yg lama pun dapat dicontact kembali,thanks untuk semua kemudahan yang kita ada nie. Diharap persahabatan nie akan terus berkekalan.

Untuk post kali nie aku xde nak post gambar, tapi ade advance sikit je, maklumlah nak masuk tahun baru nie nak kena ada la perubahan sikit..eceh.. Untuk post kali nie aku post video compilation gambar untuk tahun 2009 dengan lagu guitar instrumental yang aku compose sendiri.Ntah ape je bunyi musicnye.. Xpe composition lagu xde kaitan dengan rule of third macam dalam photography, boleh buat sesuka hati aku ja la....hahahaaah. Aku bukan nye pro musician pun, main hentam cromok je.

Anyway,aku nak wish happy new year untuk semua pengunjung2 blog nie walupun xde seberapa ramai mana sgt pun, tapi semuanya amat2 lah dihargai..Tapi ada kot seorang je yg sgt setia ;) huhu.. Semoga tahun 2010 nie akan memberi kita satu lebaran baru kearah kehidupan yg lebih baik.Aku rasa dah boleh tulis banyak, sebab aku tahu lagi banyak aku tulis lg jadi skema sgt ayat2 nanti.. :)










Thursday, December 24, 2009

The Present for You

I would like to wish all my Christian's blog visitors (i'm not sure if i have the visitor here.. ;)..lol) and friends here Merry Christmas and happy new year. Keep shooting and posting while in holidays :) Cheers


The Christmas Present


Light's Bokeh




Sunday, December 20, 2009

Paddy Field

Erm dah lama dah dok plan nak shoot gambar kat sawah padi nie, tapi asyik tak menyempat je. Seronok jugak sekali-sekali melayan tengok padi yg hijau2 nie, redup je mata memandang. Teringat jugak zaman2 kanak-kanak dulu, sawah padi atau panggilan orang utara "bendang" memang antara tempat permainan aku dulu. Ini antara dua tiga keping gambar yg sempat diambil hari tu :)

Padi Field

Farmer

Coconut Trees

Saturday, December 12, 2009

Friday, December 11, 2009

Colourful

“Colors, like features, follow the changes of the emotions.”

Pablo Picasso quotes (Spanish Artist and Painter. 1881-1973)

Colourful

Wednesday, December 9, 2009

Preserve our nature.

Genus Cordulegaster Spiketail

I hope, we will support and contribute in your own way to help preserve the delicate balance of nature wherever you are.And through it all, we hope that our sons and daughters and the future generations will still be able to see, behold and treasure during their own lifetime the wonders and beauty of God's unique creations.

Genus Cordulegaster Spiketail

Half to Empty

One ought never to turn one's back on a threatened danger and try to run away from it. If you do that, you will double the danger. But if you meet it promptly and without flinching, you will reduce the danger by half. Never run away from anything. Never!
Winston Churchill

Half

Sunday, December 6, 2009

Isolation

The isolation of every human soul and the necessity of self- dependence must give each individual the right to choose his own surroundings. ~
Elizabeth Cady Stanton

Isolation<
© www.nieziam.blogspot.com All images on this site are under the ownership & copyright of MOHAMAD NIZAM KASIM. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the photographer. All Rights Reserved 2009.

Followers