Tuesday, July 14, 2009

Korea Story


The Tunnel


Countless “locks of love” hang on the wall of a terrace attached to Seoul Tower on Mt. Namsan in central Seoul. Young couples hang their locks of love before throwing the key away in the hope for eternal love.


This picture was shoot during my visit in Myungdong town in the central town of Seoul, this man was very preoccupied counting his coins in front of Seven Eleven store.Quite surprise to me, there are also a lot of homeless people in this town.





Erm dah lama jugak dah xupdate blog nie, tapi xperlu risau pun sebab xde org nak follow sgt pun blog nie..haha.. Alhamdulilah 5hb Julai sampai 11hb July lepas aku berpeluang pergi ke Korea untuk present paper kat sana. 3 hari dah pack dengan konference je xleh nak pegi mana2 lansung.Jadi the remaining day tu aku keluar jalan la puas2. Matlamat utama aku mesti la nak shoot gambar bebanyak. Tapi ada cerita sedih gak masa kat sana, kamera pulak boleh jatuh terhempas kat atas lantai, dah biol2 sikit le jadinye, tapi alhamdulilah boleh lagi je nak menembak sana-sini. Apa2 pun baik aku cerita sedikit sebanyak pengalaman aku kat sana. Pada pendapat aku la, aku rasa selamat ja bila kat sana, nak pegi shoot gambar sesorang pun xde nak rasa takut sgt kalau compare kalu orang suruh aku pegi shoot sesorang kat Petaling Street KL mesti aku nak pikir 2 tiga kali punya, kalu reramai ok sikit kot :) Kebanyakan org kat sana nak kata friendly tu xde le sgt tapi very helpful walaupun xboleh nak bercakap English sgt pun. Kekadang aku rasa macam ayam dengan itik ja, ada seorang driver teksi ni dok hentam cakap Korea ngan aku macam aku paham ja, ye la kot sebab aku dok angguk saja..hahahaha.. Apa2 pun memang best experience dapat tengok negara orang :)

2 comments:

MeLuvRain said...

wahhhh!!korea sgt mengujakan!hehe..ltk la lg gmbr kt korea..it must be fun there=)

Niezam said...

Boleh check kat tagged n friendster saya..ada le letak sesikit, xsempat nak upload banyak gambar lagi :) Anyway thanks for drop your comment..

© www.nieziam.blogspot.com All images on this site are under the ownership & copyright of MOHAMAD NIZAM KASIM. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the photographer. All Rights Reserved 2009.

Followers